Meniu
Your Cart

Termeni si conditii

Termeni si conditii

1.Definitii

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre Zinnec Solutions SRL, prin intermediul magazinului online www.zennic.ro catre Cumparator si pot fi modificate oricand de catre Zinnec Solutions SRL fara notificare prealabila.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator – Persoana fizica/persoana juridica sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator – ZENNIC, cu denumirea comerciala Zinnec Solutions SRL, avand sediul social in Ilfof, Pantelimon, Strada Cotofenei nr 46, CUI RO42598504, nr. de inregistrare la Registrul Comertului J23/2060/2020.

Bunuri – Orice produs, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.

Contract – O Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de Proprietate Intelectuala – Toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile pe baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Site – Domeniul www.zennic.ro si subdomeniile acestuia.


2.Documente contractuale

Prin lansarea unei Comenzi electronice pe site-ul www.zennic.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, telefon) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente:

Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice.

Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail).

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

 

3.Obligatiile vanzatorului

Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile care indeplinesc cerintele si specificatiile Cumparatorului exprimate in Comanda;

Informatiile prezentate pe site-urile Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. Descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

 

4.Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

Utilizatorul/Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

Toate desenele, elementele de grafica si design care apar pe site, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea Zinnec Solutions SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Toate elementele de continut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafica si design care apar pe site, incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Zinnec Solutions SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect prin licente de utilizare si/sau publicare.

Utilizatorului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui element continut de mai sus in orice alt context decat cel original intentionat de Zinnec Solutions SRL, includerea oricarui element de continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Zinnec Solutions SRL asupra elementelor de continut precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea elementelor de continut, decat cu acordul scris expres al Zinnec Solutions SRL.

 

5.Dreptul asupra continutului site-ului

Intreg continutul site-ului si elementele de grafica, inclusiv dar fara a se limita la acestea, respectiv tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare – cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar – sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc.) apartin ZENNIC.

Continutul site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al ZENNIC. Prin urmare, este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:

(i) este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) a unor mici fragmente din articolele publicate (max. 400 de caractere), fiind obligatorie specificarea sursei informatiilor preluate, cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: nume site – link catre continutul site-ului).

(ii) sunt permise link-urile catre site-ul www.zennic.ro, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: „Informatii furnizate prin intermediul ZENNIC – link catre continutul site-ului)

Utilizatorii se obliga sa respecte toate drepturile de autor si toate drepturile conexe acestuia si orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care Administratorul site-ului si partenerii sai le detin asupra/in legatura cu site-ul  www.zennic.ro.

ZENNIC isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Cererile de utilizare a continutului site-ului in orice scop altul decat cel personal pot fi facute prin e-mail la adresa mail contact@zennic.ro, cu specificatia „In atentia agentiei”.

Orice persoana care transmite sau publica in orice mod informatii ori materiale catre site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale, inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea ZENNIC, ci numai raspunderea persoanelor respective.

ZENNIC poate derula in orice moment campanii publicitare si/sau promotii in orice sectiune din site, fara ca aceasta operatiune sa necesite acordul Utilizatorilor site-ului. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul Utilizatorilor site-ului si pot fi schimbate oricand fara a necesita anuntarea prealabila.

ZENNIC nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promotiile organizate in site, altele decat cele organizate strict pe site.


6. Limitarea raspunderii administratorului site-ului

ZENNIC nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul site-ului, respectiv pentru continutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii site-ului. Cu toate acestea, ZENNIC va depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si maniera profesionista in care vor fi furnizate informatiile pe site, pentru a dobandi si mentine increderea Utilizatorilor in site. In acest sens, ZENNIC va incerca sa corecteze in cel mai scurt timp posibil erorile si omisiunile semnalate.

Administratorul site-ului nu ofera niciun fel de garantii pentru continutul site-ului si in nicio situatie nu poate fi tinut raspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parti/secvente/pagini de pe site sau din imposibilitatea utilizarii acesteia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronata a oricaror prevederi ale continutului site-ului.

Informatiile furnizate prin intermediul site-ului sunt oferite cu buna-credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere. In cazul in care vreunul din articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii dreptului de autor, rugam Utilizatorii sa ne contacteze la adresa de e-mail contact@zennic.ro, pentru a putea lua masurile ce se impun. Totodata, Utilizatorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca informatia prezentata poate include eventuale informatii inexacte (de ex.: date de ordin tehnic sau erori de tastat). Administratorul site-ului va face toate diligentele necesare pentru a corecta in cel mai scurt timp posibil aceste aspecte.

Utilizatorii inteleg si accepta faptul ca ZENNIC nu garanteaza:

- ca informatiile continute pe site sunt pe deplin complete;

- ca informatiile introduse de Utilizatorii website-ului sunt reale, corecte si nu isi asuma raspunderea pentru modul in care vizitatorii le folosesc;

- ca informatiile sau serviciile de pe site  vor satisface toate cerintele Utilizatorilor, iar pentru folosirea inadecvata a acestora Utilizatorii isi asuma intreaga responsabilitate;

- pentru rezultatele obtinute de Utilizatori ca urmare a folosirii informatiilor sau serviciilor disponibile prin intermediul site-ului utilizarea informatiilor si a serviciilor facandu-se de catre Utilizatori pe propria raspundere;

- ca serviciile disponibile prin intermediul site-ului vor functiona constant, neintrerupt, fara erori – fata de acest aspect, ZENNIC nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care Utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a site-ului sau pentru folosirea informatiilor obtinute prin utilizarea link-urilor de pe site catre alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea Utilizatorilor).

De asemenea, Utilizatorii inteleg si accepta faptul ca ZENNIC nu este responsabila pentru eventuale inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate pe site de catre Utilizatori. Totodata, Utilizatorii inteleg si accepta ca ZENNIC este absolvita de orice raspundere pentru mesajele publicitare postate pe site sau prin intermediul serviciilor oferite prin site, precum si pentru bunurile sau serviciile furnizate de catre autorii acestor mesaje publicitare. In mod expres, Utilizatorii site-ului sunt de acord sa exonereze de raspundere ZENNIC pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara, care provine ca urmare a utilizarii incorecte sau frauduloase a site-ului.

Pentru cazuri de forta majora, ZENNIC si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de orice raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, erori de functionare ale echipamentului tehnic al ZENNIC, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, etc.

Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure ZENNIC si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorilor in legatura cu utilizarea site-ului sau a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.


7. Abonarea Utilizatorilor la newslwettere si alerte

Utilizatorii site-ului au posibilitatea de a primi newslettere si alerte prin posta electronica, existand posibilitatea ca Utilizatorii sa poata opta oricand pentru varianta de a nu mai primi astfel de notificari, cu un singur click pe link-ul de dezabonare din newsletter/alerta primita pe mailul introdus explicit la abonare.

Fata de faptul ca accesul la produsele oferite prin intermediul site-ului se realizeaza prin intermediul unui cont activ, asadar pe baza unui nume de utilizator si a unei parole, recomandam Utilizatorilor ca aceste elemente sa nu fie dezvaluite unor terte persoane, chiar daca acestea afirma ca va contacteaza din partea site-ului.

De asemenea, in vederea asigurarii unui nivel sporit de securitate, la sfarsitul vizitei pe site recomandam inchiderea ferestrei browser-ului in care s-a lucrat sau click pe „Sign out”/”Log off” in pagina vizitata.

 

8. Facturare si plati

Pretul, modalitatea de plata și termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile si in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

 

9. Responsabilitati

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

Vanzatorul se elibereaza de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile si descrierile expuse pe site in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor si design-ului fara notificare prealabila. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe site fara notificare prealabila.

Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra partial sau integral o anumita comanda in cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curenta sau nu sunt disponibile.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, Vanzatorul isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

Vanzatorul nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri publicate pe site.

Valoarea maxima a obligatiilor Vanzatorului fata de orice client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Vanzator de la clientul respectiv.

Produsele comercializate pe site sunt destinate utilizarii personale, iar revanzarea acestora este strict interzisa, conform Codului Fiscal.

 

10. Livrarea produselor

Livrarea nu este gratuita si se face prin curier rapid asa cum este descrisa in sectiunea "Livrari".

Produsele noastre sunt realizate cateodata pe bază de precomanda, ceea ce face ca durata de productie si livrare sa fie de 1 - 14 zile lucratoare incepand cu ziua procesarii comenzii.

Comenzile sunt procesate cat mai curand dupa plasarea comenzii, in intervalul Luni – Vineri 09:00-17:00. In cazul comenzilor plasate in afara orelor de program (Luni – Vineri 09:00-17:00) sau in weekend, acestea vor fi procesate in prima zi lucratoare. De sarbatori si in perioadele de reduceri, termenul de livrare se poate prelungi.

Daca pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu raspunde, adresa specificata de dumneavoastra este greșita etc), veti fi contactat telefonic de catre curier. Daca nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele raman la curierul zonal 7 zile, după care revin la Expeditor.

Nu suntem raspunzatori pentru expedieri intarziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, ne livrarea sau livrarea gresita a unei expedieri sau a unei parti din aceasta in cazul in care sunt generate de urmatoarele situatii/circumstante independente de vointa noastra, dar nelimitându-se la acestea:

– blocaje rutiere (caderi de copaci, stanci, coliziuni in lanț), surpari de teren in apropierea soselei;

– caderi de poduri, astupari de tunele montane, deraierea trenurilor in apropierea soselei, blocari naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, conditii meteorologice nefavorabile bunei desfasurari a itinerariului propus;

– cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundatii, deversari de fluvii, parasiri de albii etc;

– cauze umane: starea de razboi, starea de asediu, etatizarea fortata (trecerea in proprietatea statului), revolutii, revolte populare etc;

– nerespectarea comenzilor de catre furnizori si terti.

 

11. Acceptarea

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de ZENNIC, Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 14 zile.

 

12. Drept de retragere

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, in termen de 30 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Perioada de returnare a unui Bun expira in termen de 30 zile de la ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a Bunului.

Pasul 1. Completeaza formularul de retragere din contract de aici

In cazul in care doriti sa returnati un produs comandat de pe site, nu trebuie decat sa ne comunicati intentia dumneavoastra neechivoca prin email la adresa contact@zennic.ro , telefonic la nr. 0733113970 sau completand formularul de retur disponibil AICI.

Vă rugăm să ne comunicați datele dumneavoastră complete, adresa la care s-a facut livrarea, numarul comenzii, produsele pe care doriti să le returnati si pretul acestora, precum si, daca optati pentru modalitatea de rambursare a sumei platite in cont, datele de cont in care doriti sa vi se ramburseze suma platita.

In cel mai scurt timp, veti primi prin email o confirmare a inregistrarii cererii dumneavoastra de retragere.

Cererea de retragere va fi primita numai daca respectati termenul de 30 zile calendaristice de la data primirii produsului la adresa de livrare comunicata cu ocazia plasarii comenzii.

Pregateste coletul si trimite-l catre noi

Expediati produsele la adresa: str. Drumeagului, nr. 51, sector 3, Bucuresti, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 30 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 30 zile. Sunteti direct raspunzator de returnarea produselor, termenul in care acestea ajung la sediul companiei noastre si plata costului de livrare.

Produsele trebuie sa respecte conditiile de retur de mai jos:

Produsul pe care il returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care l-ai primit, cu etichetele initiale intacte, in ambalajul original si insotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat. Nu vor fi acceptate la retur produse deteriorate, care prezinta semne de uzura si carora le lipsesc accesoriile incluse in pachet.

Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returnarea celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

In cazul in care produsul a fost achitat prin intermediul unui Card de Credit sau Debit, returnarea banilor se va face prin transfer bancar, exact in contul din care a fost efectuata plata. Daca ai platit prin alta metoda, poti alege sa primesti banii intr-un cont bancar specificat de tine.

Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. Nr. 34/2014: „Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.”

Va recomandam testarea caracteristicilor si functionarii produselor.

Va recomandam pastrarea completa a ambalajului si accesoriilor cu care este insotit produsul.

Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului, spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren, va duce la diminuarea valorii produselor  intre 5% și 20%.

Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

Daca produsul sufera deteriorari pentru care consumatorul este responsabil, ne rezervam dreptul de a solicita o diminuare a valorii produsului  pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.  Acesta clauza se aplica conf. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse folosind tehnicile de comunicare la distanta.

Iti restituim banii sau schimbam produsul

In momentul in care produsul va ajunge la sediul nostru vom verifica dacă respectă conditiile de retur mentionate mai sus si vom finaliza returul in functie de optiunea dvs, nu mai tarziu de 30 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract sau in 72 de ore de la receptionarea coletului, in cazul în care coletul ajunge mai tarziu de a 28-a zi.

Dreptul de retragere nu se aplica in cazul clientilor persoane juridice. Produsele achiziționate de persoane juridice (firme, PFA, fundații, societați nonprofit) nu beneficiaza de conditiile mentionate mai sus în ceea ce privește dreptul de retragere din contract.

Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitații de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.


13. Returnarea produselor

Cumparatorul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:

Coletele prezinta deteriorari severe;

Produsele au fost livrate / facturate gresit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat. Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de client.

Produsele prezinta defecte de fabricatie;

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din O.G. 130/2000, Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in scris, in termen de 14 zile de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Cumparatorului.

Produsele trebuie sa fie returnate in ambalajul original, cu factura atasata, sa nu prezinte urme de uzura fizica sau deteriorare.

Produsele personalizate nu pot fi returnate. Va rugam sa aveti in vedere ca aceste produse sunt create dupa configuratiile specificate de dumneavoastra, deci nu pot fi schimbate sau returnate.

Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Cumparator. In cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

In cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face prin virament bancar in contul indicat de Cumparator in cel mult 14 de zile de la primirea produsului returnat.


Forta majora

Nici una din părți nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor și care nu poate fi evitat.

 

14. Litigii

Orice litigiu aparut intre Cumparat va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata din Iasi, Romania.

14.a. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre ZENNIC Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele „Termeni si conditii de utilizare”.

14.b. Orice disputa cu referire la prezentele „Termeni si Conditii” care ar putea sa apara intre CLIENT / UTILIZATOR si ZENNIC se va rezolva pe cale amiabila.

14.c. ZENNIC nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.

14.d. Orice disputa de orice fel (exclusiv art. 14.b) care ar putea sa apara intre UTILIZATOR si ZENNIC sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

14.e. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

14.f. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

 

15. Vanzare online

15.a. Accesul la serviciu este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont, avand domiciliu stabil pe teritoriul Romaniei, Zinnec Solutions SRL. neoferind comercializarea produselor sale in afara granitelor Romaniei.

15.a.1. Pentru a i se permite accesul la serviciu UTILIZATORUL va trebui sa accepte prevederile documentului.

15.a.2. ZENNIC poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.

15.a.3. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.

15.a.4. In situatia in care se descopera accese de acest gen, ZENNIC isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul CLIENTULUI la continut sau serviciu.

Produse si servicii

15.b.1. Zinnec Solutions SRL. poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Zinnec Solutions SRL. are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

15.b.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al CLIENTULUI.

15.b.3. ZENNIC poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor clienti.

15.b.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site includ TVA.

15.b .5. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.

15.b.6. In cazul platilor online Zinnec Solutions SRL nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

15.b.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Zinnec Solutions SRL, acestea fiind cu titlu de prezentare.

15.b.8. In descrierea produselor si/sau serviciilor ZENNIC isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

 

16. Valabilitatea ofertei

16.c.1. Zinnec Solutions SRL isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI.

16.c.4. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Zinnec Solutions SRL pot suferi modificari ulterioare, acest lucru fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora.

16.c.6. CLIENTUL poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.

16.c.7. CLIENTUL poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 8.9

Comanda online

16.d.1. CLIENTUL poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

16.d.2. Prin finalizarea comenzii CLIENTUL consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

16.d.3. Prin finalizarea comenzii CLIENTUL consimte ca Zinnec Solutions SRL poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat Zinnec Solutions SRL, in functie de scop/situatie:

16.d.3.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de CLIENT.

16.d.3.2. Validarea de catre CLIENT a contravalorii comenzii efectuate si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)

16.d.3.3. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

16.d.4. Zinnec Solutions SRL poate denunta automat comanda efectuata de catre CLIENT, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

16.d.4.1. datele furnizate de catre CLIENT, pe site sunt incomplete sau incorecte

16.d.4.2. activitatea CLIENTULUI pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea Zinnec Solutions SRL si/sau partenerilor acestuia

16.d.4.3. fara nicio justificare.

16.d.5. CLIENTUL poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform 7.d.3..

16.d.6. Confirmarea de Inregistrare a Comenzii primita de catre CLIENT automat, nu creeaza obligatii contractuale si nu este o confirmare a faptului ca produsele sunt pe stoc. Comanda plasata on-line de catre CLIENT, va fi considerata valida numai dupa confirmarea acesteia de catre Zinnec Solutions SRL.

16.d.6.1. Validarea comenzii de catre Vanzator se face doar daca:

16.d.6.1.1. Datele de Cumparator sunt complete si corecte;

16.d.6.1.2. Produsele din comanda Cumparatorului sunt disponibile;

16.d.6.1.3. Nu exista erori in sistem care ar putea genera preturi gresite (ex.: valoare a pretului zero/Lei)

16.d.6.2. Acest moment marcheaza incheierea contractului de Vanzare-Cumparare.

16.d.7. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Zinnec Solutions SRL , fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

16.d.8. In cazul in care un CLIENT isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre CLIENT inainte de momentul modificarii.

16.e. Comanda telefonica

16.e.1. CLIENTUL / UTILIZATORUL poate efectua comenzi telefonice asistat de un reprezentant Zinnec Solutions SRL

Termenii si conditiile mentionate in acest document se aplica si in cazul comenzilor telefonice.

16.f. Contract si finalizare

16.f.1. Zinnec Solutions SRL va include in coletul expediat catre CLIENT toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre CLIENT.

16.f.2. Zinnec Solutions SRL va facilita informarea CLIENTULUI asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sau contractul.

16.f.3. CONTRACTUL la care se adauga documentele care atesta livrarea catre CLIENT a produselor contractate de acesta, de partea Zinnec Solutions SRL devine CONTRACT ONORAT.

 

17. Modificarea termenilor și condițiilor

ZENNIC are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile cuprinse in Termeni si conditii sau Termenii si Condițiile in întregime, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii site-ului prin simpla utilizare sau accesare a site-ului sau a oricarei facilitati oferite de site, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea site-ului si/sau utilizarea in orice mod a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.